Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Karalar, “Adana’ya çağ atlatacağız, sınıf atlatacağız”

Karalar, “Adana’ya çağ atlatacağız, sınıf atlatacağız”

Karalar, “Adana’ya çağ atlatacağız, sınıf atlatacağız”

Adana Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi Engelli Hizmetleri Sube Müdürlügü’nce Kurban Bayrami öncesi engelli vatandaslara 136 adet manuel ve akülü tekerlekli sandalye dagitildi. Adana Büyüksehir Belediyesi yanindaki Heykelli Park’ta gerçeklestirilen etkinlikte, engelli vatandaslara ve ailelerine hitap eden Baskan Zeydan Karalar,  Seyhan Belediyesi’ndeyken sosyal belediyecilikte Türkiye’ye örnek olacak islere imza attiklarini ifade ederek, Adana Büyüksehir Belediyesi’nde daha fazlasini yapacaklarini kaydetti. Baskan Zeydan Karalar, “Önce Yüce Allah’in izni, sonra hemsehrilerimizin destegiyle Adana’ya çag, sinif atlatacagiz” dedi.

 

Seyhan Belediye Baskanligi sürecinde, sosyal belediyecilikte Türkiye’nin öncüsü olduklarini belirten Baskan Zeydan Karalar, Adana Büyüksehir Belediyesi’nde daha fazlasini yapacaklarini duyurdu. Sosyal belediyeciligin lütuf degil, görev oldugu mesajini veren Baskan Zeydan Karalar, “Seyhan’dayken bütçemizden önemli bir payi sosyal belediyecilige ayirdik. Türkiye’de Seyhan Belediyesi kadar tekerlekli sandalye dagitan ikinci bir belediye yok. Geliri olmayan ailelerin elinden tutan, halk kart dagitan ve böylece 3 bin ailenin çocuklarini yataklarina aç göndermemesini saglayan bir sosyal belediyecilik anlayisini hayata geçirdik.  Simdi Adana Büyüksehir Belediyesi’nde bunlarin daha fazlasini yapacagiz. Adanali kardeslerim bunu fazlasiyla hak ediyor” diye konustu.

 

ADANA’YA ÇAG ATLATACAGIZ, SINIF ATLATACAGIZ…

Adana’daki engelli oraninin dünya ortalamasinin üzerinde oldugunu belirten Baskan Zeydan Karalar sunlari söyledi: “Adana engellilerle ilgili dünyanin sanssiz kentlerinden biri. Nüfusa göre engelli orani dünya genelinde yüzde 8-9 iken Adana’da bu oran yüzde 14.6. Bu bir talihsizlik. Engelli arkadaslarimiza sahip çikmak bizim görevimiz.

 

Bugün 120 manuel, ikisi klozetli 5 çocuk boy ve 9 akülü tekerlekli sandalye dagitiyoruz. Toplamda 136 sandalyenin ihtiyaç sahiplerine bayramdan önceye yetistirilmesi için talimat verdim ki kardeslerimiz sevdiklerine ziyarete gidebilsinler. 40 büyük belediyenin içinde ekonomik sartlari en kötü belediyeyi teslim aldik. Sondan birinciyiz bu konuda. Ancak evvela Allah’in, sonra sizlerin destegiyle bu sartlari düzeltecegiz ve Adana’ya çag atlatacagiz, Adana’ya sinif atlatacagiz. Bu da bizim sözümüz olsun.”

 

ENGELLI DOSTU KENT OLACAGIZ

Adana Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskani Dr. Riza Mete de, Adana’yi engelli dostu bir kent haline getirmek için, Baskan Zeydan Karalar’in talimatlari dogrultusunda önemli islere imza atacaklarini söyledi.

 

7 YASINDAKI ZEDAN KELE’YE TEKERLEKLI SANDALYE

Konusmalarin ardindan Baskan Zeydan Karalar, engelli vatandaslara akülü ve manuel tekerlekli sandalyelerini bizzat teslim etti. Basin kuruluslarinda ve sosyal medyada bir süre önce sandalye ihtiyaci istegiyle yer alan, omurga açikligi olarak bilinen spina bfida hastaligiyla dünyaya gelen ve su anda 7 yasinda olan Zeydan Kele’ye de tekerlekli sandalyesini veren Baskan Zeydan Karalar, hemsehrilerinin yaninda oldugunu belirtti. Baskan Zeydan Karalar, minik Zedan’la uzun süre ilgilendi. (Zedan Zele’nin ismi bir süre önce sosyal medya ve basinda Zeydan Kele olarak yer almis, ancak asil isminin Zedan Kele oldugu ögrenilmisti.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli